Sodorva és tekerve

Véget ért a Magyar Konyha Péklapát elnevezésű rovata, amelyben cégünk pékmestere, Kovács Tibor, “Pepe” árult el jobbnál jobb recepteket. Pepének csak a kezét kell figyelni és máris lépésről lépésre egyszerűen elkészíthető a sajtos perec, a vaníliás kalács vagy a gyümölcsös túrós lepény. De apró fortélyokat is megosztott az olvasókkal, így könnyedén sodorhatunk, tekerhetünk medvehagymás brióst vagy éppen burgonyás fonottat is.

Készül a sajtos perec

Hogyan készíthető lágy és puha kalács? Meddig dagasszuk, kelesszük a tészát? Milyen sütési fokokon és idővel dolgozzunk? Mindezekre választ adott a Péklapát elnevezésű rovatban Kovács Tibor pékmesterünk. Megtudhattuk, hogyan készül a vendégváró kenyérlángos spenóttal, kecskesajttal és sonkával, mitől lesz remek a gyerekek kedvence: a túrós batyu, s milyen a tökéletes sajttal szórt minirúd vagy a püspökkenyér.

A tökéletes recepteket itt találják: https://magyarkonyhaonline.hu/search/general?search=Zalaco